visningsstäd - så gör du det själv!

Så städar du inför en visning

Kämpar du med att sälja ditt hem? Visste du att det kan bero på den negativa effekten som dina saker och dekor eventuellt kan ha på besökarnas sätt att se på hemmet? Det är sant! Din inredning kan verkligen få försäljningen att bära eller brista, och det är därför det är så viktigt att skapa en neutral inredning och ställa i ordning hemmet så att utseendet attraherar de allra flesta. Här kommer några grunder i hur man gör iordning hemmet för en snabb försäljning.

Guide till att fixa hemmet för en visning

Rensa bort småkrafs

Först och främst måste du rensa bort allt småkrafs. Detta betyder att packa bort flertalet prydnadsföremål och även möbler som belamrar utrymmet. Även fast du tycker att hemmet är för litet för dig så behöver ju inte en köpare märka det. Om de kommer in hemma hos dig och ser att det är fullpackat upp till taket med möbler, prydnader och andra saker, så kommer de genast undra om det är stort nog för dem, och detta kan leda till att de vänder i dörren och går vidare till nästa visning.

Se också till att du rensat i alla rum och inte bara i de allmänna. Eventuella köpare kommer att kolla in i garderober, skåp, lådor och så vidare. Du vill att de ska se att du har massor med plats, så att de vet att de också skulle ha det om de sedan köper ditt hem.

Djuprengöring

Det är också oerhört viktigt att göra en djuprengöring innan din första visning och sedan hålla hemmet i samma rena skick tills det är sålt. Eventuella köpare kan dyka upp utan större förvarning, vilket kan resultera i för lite tid för dig att städa upp. Så, städa och håll det rent.

Detta innebär alltså att ta en tandborste och bleka dina smutsiga kakelfogar, damma alla möbler och prydnader, städa bort spindelväv och dammsuga regelbundet. Det låter som mycket jobb, men det kan hjälpa dig att få hemmet sålt, då det visar köparen tecken på att ditt hem har varit hög älskat och ännu viktigare väl omhändertaget.

Möblera om

Om du har några möbler som blockerar är det dags att göra om. Komihåg att det bara är tillfälligt och så fort du flyttat in i ditt nya hem får du ställa dina möbler var du än vill igen! Men just nu är det bra att se till att alla kan röra sig smidigt genom hela hemmet. Det skapar ett inbjudande och välkomnande hem, som ännu en gång kan vara oerhört attraktivt för en eventuell köpare.

Attrahera folkmassan

Sist men inte minst, ansträng dig lite extra för att få ditt hem mer attraktivt för alla. Detta innebär att plocka bort personliga prydnader, ta bort familjefoton och så vidare. Lämna framme saker som är neutrala, så som en fin jutevävnad med enkla ljushållare och ljus på bordet som utsmyckning. Detta är inte stilbundet och kan hjälpa dina eventuella köpare att visualisera sig själva i ditt hem.

Detta koncept gäller också väggfärg. Du bör måla om för att få mer neurala färger, då ditt val av väggfärg kanske inte passar alla. Detta är än mer viktigt om dina väggar har starka färger såsom gul eller turkosblå.