vårstäd av hemmet

Tips på vårstäd för dig som bor i hus och villa

Ser du fram emot nästa vårstäd? Våren är en tid för att städa skåp, rengöra möbler, prydnadsföremål och bestick och bibehålla en fräsch, ren bostadsyta för familjen. Det är en fantastisk årstid för att göra huset klart för det kommande året. Speciellt om det förväntas att ett stort antal gäster ska äta middag under de kommande sommarmånaderna.

Tips för nästa vårstäd av huset

Vi har skapat en lista med tips på vårstäd så att du har ett hus att vara stolt över. Du kan alltid kontakta vår städfirma i Partille för prisförslag på städhjälp.

Fönsterputsning

Våren är den perfekta tiden att få dina fönster att glittra och släppa in så mycket klart och naturligt ljus in i hemmet som möjligt. Det är möjligt att använda enkla, miljövänliga produkter snarare än kemiska och butiksköpta rengöringsmedel. En av dessa lösningar är en gammal klassiker, en del vatten och en del vinäger. Applicera efter du rört runt och gnugga med kökshandduk. Det kommer att kräva riktigt så kallat armbågsfett för att verkligen få den perfekta glansen. Men det kommer att vara värt det på lång sikt.

Rengöra trämöbler vid ditt vårstäd

Trämöbler, särskilt tall- och ek i form av exempelvis nattduksbord, behöver lite kärlek då och då. Fläckar som kaffemuggringar kan se ovälkomna ut för gästerna, så att ta bort dessa är ett måste vid vårstädning. Bivax är en utmärkt produkt för detta och hjälper till att återställa och behandla trämöbler och kan köpas i många affärer. Applicera bara en liten mängd på möbeln, låt det verka i några minuter och polera sedan med en mjuk, ren trasa för att åter lysa upp glansen.

Packa bort vinterkläder

Att lagra vinterkläder och skapa plats för vår- och sommarmodetrender är ett utmärkt sätt att skapa ordning bland oönskade kläder. Liksom att skapa garderobsutrymme. Vakuumförpackad klädförvaring är ett utmärkt sätt att spara utrymme och hålla kläderna fräscha, ur vägen för malar som förstör ull och bomull om de lämnas ensamma. Använd en dammsugare och trasor för att torka bort spindelnät och damm som har ackumulerats under året. Eller använd till och med varmt tvålvatten om möblerna ser särskilt grusiga ut.

Ugnsstädning

De kommande månaderna kan bli stressiga och upptagna när du ska underhålla gäster och besökare. Så matlagning i en ugn som är ren och smutsfri är ett välkommet inslag. Även om många hushåll skaffar sig självrengörande ugnar, finns det flera sätt att ta itu med jobbet med att rengöra ugnen. Rengör ugnen vid nästa vårstäd såhär:

En av dessa sätt är bikarbonat, vilket är mycket praktiskt när man rengör alla slags köksprodukter och inte bara hjälper bakverk att svälla. Täck ugnen med en tjock kräm av bikarbonat och vattenlösning och låt stå över natten. Torka sedan av lösningen nästa dag med en fuktig trasa eller svamp.