lär dig rengöra badrummet

Rengöra badrummet – Städtips för badrum

Att städa hemma kan vara ett tufft arbete och badrummet är den plats som oftast behöver extra tid och ansträngning. Tvålrester och kalkavlagringar är bara några av de saker som ställer till med utmaningar när du rengör ditt badrum.

Tvålrester och kalkavlagringar i badrummet

Realiteten är sådan att människor använder badrummen på daglig basis vilket betyder att det alltid finns en stor sannolikhet för att det snabbt blir smutsigt. En av de sakerna som verkligen sticker ut är tvålrester. Vissa kakelfärger kan göra det svårare att upptäcka men för eller senare så syns tvålrester på alla underlag och det måste tvättas bort.

Ett sätt för att förebygga att tvålrester och kalkavlagringar samlas från vattnet är genom att ta sig tid och ordentligt torka av ytorna i duschen efter varje gång som du har använt den. Det här fördröjer tiden det tar för kranar och annat att förlora sin lyster. Men för de som inte har tid att torka av kranarna och duschkabinen varje dag så är det en bra idé att rengöra dem varje vecka, kanske under lördag eller söndag, med en blandning av vinäger och vatten.  Om det redan finns mycket tvålrester och avlagringar så behöver du tillsätta mer vinäger än vatten för att bli av med det.

Mögel i badrummet

Duschdraperiet kan också samla på sig ytterligare saker än bara avlagringar och tvålrester. Mögel kan börja växa i duschdraperiet om det alltid förblir fuktigt. Det är därför en bra idé att noggrant hänga upp draperiet efter varje gång du som har använt det så att det torkar, och se även till så att du hänger din duschhandduk så att den torkar ordentligt då mögel lätt växer där annars.

Att ha bra handdukshängare eller handdukstorkar är en mycket bra idé för att se till så de torkar ordentligt. Detta hjälper dig delvis minska mängden städning som behövs men är också positivt för din hälsa eftersom mögel är farligt. En viktig del av badrumsrengöring är att se efter ifall det börjat växa mögel någonstans där det är varmt och fuktigt. Det är också viktigt att ventilera badrummet ordentligt så att fukten torkar fort och frisk luft kan komma in för att minska risken för att mögel börjar växa. Mögel kan enkelt börja växa mellan kaklet och är oftast svart. Ibland går det inte att helt bli av med växten men då är det mycket viktigt att göra rent och se till så det inte sprider sig, använd starka kemikalier för att utrota dem för gott. Det säkrar också att det inte kan växa tillbaka på samma ställe.

Kontakta ett rekommenderat städföretag i Partille för städhjälp!